Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

8 locuri nice în București

Există locuri în fiecare oraș de care inevitabil ajungi să te îndrăgostești, fie pentru atmosfera, design, playlisturile geniale, produsele vandute acolo (că de ce nu?) sau datorită amintirilor. Chiar dacă au fost scrise multe articole pe tema asta, îmi doresc să vă conduc prin topul preferințelor mele. În ultimul timp, am avut ocazia să intru în foarte multe localuri, fie că mă vedeam cu câte un prieten, fie că trebuia să omor doua-trei ore stând să lucrez. Ce-i drept, am ajuns să le îndragesc pe unele dintre ele foarte tare și mă gandesc că, până la urmă, they’re worth sharing. Și cine știe, poate vă veți găsi și voi preferatul printre cele ce urmează.

  • Camera din față

Este un loc foarte cozy în zona Piața Amzei în care mirosul de cafea proaspăt măcinată se simte atât de plăcut. Foarte rar prinzi o masă fără rezervare, pentru că este gândit pentru un număr relativ mic de persoane. Totuși oferă și posibilitatea de a cumpăra to go. Îmi place foarte mult modul în care încăperile sunt luminate cu becuri cu lumină galbenă, asigurând o atmosferă de parcă ești acasă. Aici am baut cea mai bună ciocolată caldă ever și recomand cu căldura. Au o selecție impresionantă de ceaiuri, iar cafeaua este alt punct forte al lor.

  • Tucano coffee Guatemala

Exista mai multe cafenele Tucano în București, dar cea despre care vorbesc este pe calea Dorobanților. Mi se pare locul perfect pentru a-ți termina ce a mai rămas de lucru când știi sigur că fix de învățat nu o să ai chef când ajungi acasă. Muzica este mereu în surdină și total placută fie că stai să înveți, ai ieșit cu prietenii, sau pur și simplu ai venit să-ți petreci o pauză bine-meritată de cafea. Alt lucru care îmi place la acest local este că îți pun la dispoziție board games, și poți petrece timpul cu cei dragi profitând de acestea. Au o gama generoasă de cheesecake-uri și tipuri de cafea. Aici mi-a placut cel mai tare Jamaican Coffee Cake (care este un tort de clătite) și Cheeky Chilly Latte (o bautură pe bază de cafea care este puțin picanta).

  • Meron

Este ideal pentru o băutură caldă după o plimbare prin Cișmigiu, iarna, sau pentru ceva răcoritor pe timpul verii. Recomand limonada cu sirop de violete pe care nu am gasit-o până acum în altă parte în București. Nu sunt eu cea mai mare băutoare de cafea, dar pot spune că cei de aici chiar m-au impresionat pentru că se preocupă temeinic de calitatea produselor lor. Designul localului mă atrage foarte mult. Camera în care se află barul este foarte luminoasă datorită geamurilor mari, pe pervazul carora sunt puse pernuțe, deci se poate sta. :)) O dată ce am descoperit acest lucru, a devenit unul dintre locurile mele preferate.

  • Gradina Eden

Am fost pentru prima dată iarna aceasta, dar regret că nu am apucat să ajung de mai multe ori până acum. Tot ce pot spune e că au o limonadă genială (în lipsa buletinului fizic). Îmi place foarte tare cum e gândit spațiul. Grădina e poziționată pe calea Victoriei, în curtea Palatului Știrbei. E un loc pe care nu te aștepți să îl găsești în mijlocul aglomerației și este chiar bine-venit. Cât timp e frig afară, se pot consuma doar băuturi și pizza preparată pe loc. De asemenea, playlistul care se ascultă în local a fost pe gustul meu.

  • Panik

Este locul în care am învățat să joc unul dintre cele mai smechere jocuri de cărți (Shithead). Are o atmosfera chill cu muzică bună, fiind un loc potrivit pentru ieșit cu amicii. Se poate sta atât în interior, cât și pe terasa amenajată afară. Este un loc cu o atmosferă liniștita, poziționat în apropierea zonei Piața Romană.

  • Trei Bețivi Bar

Acesta este unul dintre localurile din București cu un playlist de care m-am îndragostit la prima vedere. Apreciez mult faptul că promovează cultura, organizându-se periodic lansări de carte, proiecții de film, târguri de antichități etc. Prima dată când am ajuns aici a fost cu ocazia unei lansări de carte care mi-a plăcut tare. Și în acest local sunt puse la dispoziția clienților diferite jocuri pentru cei dornici să-și petreacă timpul astfel.

  • Acuarela

A ramas unul dintre locurile dragi mie datorită amintirilor. Chiar dacă nu am mai ajuns în Acuarela de ceva timp, recomand cu căldura. Modul în care e decorat crează o stare atât de plăcută. Este total neconvențional și pare că fiecare obiect adus în interiorul localului spune o poveste proprie. Din câte știu eu, localul pune la dispoziție hârtie, pensule și acuarele celor cu inspirație. Mi-a placut enorm conceptul, dar pot spune că și meniul este destul de ofertant, satisfăcând o largă paletă de preferințe. De asemenea, în Acuarela se organizează evenimente prezentate pe pagina lor de Facebook. Este situat pe strada Polonă.

  • Coolinart

Recomand acest loc tuturor iubitorilor de avocado. Coolinart se află pe calea Victoriei, având mese atât în interior, cât și afară, cu vedere spre bulevard. Are o atmosferă plăcută, iar personalul este primitor. Meniul este bazat, într-o foarte mare măsură, pe avocado, dar are și preparate care îi pot mulțumi pe cei care nu sunt chiar așa mari fani. Recomand smoothie-urile pregătite de ei, care au fost reușite indiferent de anotimp.

Aceasta este o listă de localuri, care, foarte ușor, te pot trimite departe de realitatea agitată, aglomerată a Bucureștiului și pe care le recomand cu drag. Sunt puse într-o ordine random, dar clar au un loc special între cele în care am ajuns prin București. Va urma curând și completarea.

P.S.: Dacă aveți de recomandat locuri prin oraș sau orice propuneri în legatura cu content-ul acestui blog, let me know. Also, sper să aveți o zi cat mai faină! :))

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: